13 oktober 2010

Tävlingsrapport ifrån ARC-rallyt, Almunge MK, 28/8-10

Först så ber jag om ursäkt för en sen tävlingsrapport!!!
Men den dagen till ära skulle jag hoppa in i högerstolen hos Conny "Skogsconny" Palm i hans Volvo 142. Och vi skulle agera 04 föråkare i ARC-rallyt.
Innan starten var vi båda lite nervösa eftersom Conny gjort ett långt uppehåll i sin kariärr, ni kan själva läsa på hans sida om varför. (Klicka här). Och han hade endast kört 2 tävlingar med den nya bilen och kommit i mål 1.

På väg ut till SS1 så tyckte vi att bilen hostade och puttrade lite. Men och andra sidan det är en gammal bil så dom ska väl låta lite sisådär?
SS1 flöt på riktigt bra och jag fick direkt förtroende för Conny, han visste verkligen vad han höll på med och vi fick in ett bra flyt som föråkare med i stortsett bara lösgrus att åka på.. Men några kilometer in på SS1 så började oljetryckslampan att lysa och vi fick svänga av i ett vägbyte.. Där konstaterades det att oljestickan hade trycks upp och motorn hade tryckt ur sig all olja, men vi gav oss fasiken på att fortsätta.. Grabbarna (ETT JÄTTE STORT TACK TILL ER!!) hjälpte oss igång med bilen men sa åt oss att omedelbart stänga av motorn igen, då motorn knackade och lät orent.

Så där blev vi ståendes tills tävlingen var slut och detta var Connys 2:a ras på 3 tävlingar..

bilder ifrån Skogsconny.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar