13 oktober 2010

Tävlingsrapport ifrån Carfix Rallyt, Västerås MS, 11/4-10

Idag var det dags för 3:dje deltävlingen i 7 klubbarsserien (Autoexperten rallycup) som ägde rum i Västerås. Och denna gången hade vi asfalt under oss.
Jag skulle denna gången få ta plats i Sören Elofssons nya Ascona A med startnummer 32. Vi gick ut som bil nummer 4 i klassen Grupp H 66-74 (Nya Veteran) och målet var att testa den nya bilen och se så att allt fungerade som det skulle då bilen har stått i några år.

SP1: Var inne på Västerås Motorstadio, vi hade stått och tittat på hur dom övriga körde på banan och sa flera gånger "Två gånger över bron" och vi hade det klart för oss. Vi startade gick runt banan utan några missöden tills vi kom tillbaka efter vändningen! Och vi missade vägen upp till bron.. Till slut kom vi på "NEJ, nu vart det fel!" Vi båda två fick en hel "black out" och fick för oss att vi skulle åka Västerås KM:s sträcka. Men ack så fel vi hade.. Och där fick vi också maxtid på sträckan! Hela 5 minuter!


SP2: Var ute på Hässlö flygfält och där var det ladd som gällde. Ner och vända runt en tunna och tillbaka igen.. Men.. Så vart det helt fel igen, vi missade att man skulle åka mellan varje däcktrave och följde dom gamla spåren igenom varannan. Och där blev det maxtid igen.. Ytterligare 5 minuter på oss...

PGA, tidsbrist tvingades dom korta ner till bara 1 varv..

SP3: Var vi tillbaka på Västerås Motorstadio och denna gången var det antingen "vinna" eller försvinna som gällde.. Det började med att det understyrde.. Men vi laddade vidare, och det visade sig att det skulle räcka långt! Tiden blev: 1:22,07 och vi var snabbast i Veteran på den SP:n!

SP4: Var det Hässlö flygfält igen och här var det samma sak "vinna" eller försvinna som gällde. Och denna gången var det verkligen ladd på högnivå! Och det gav också ett överraskande resultat och väldigt glädjande trotts dom tidigare missödena! Tiden blev: 00:59:13 och igen var vi snabbast i Veteran och även 7:de tiden totalt på den SP:n..

Förutom missödena så hade vi riktigt kul och nu laddar jag om batterierna till Taxinge 1 Maj då blir det noter som gäller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar